ktyrberg.blogg.se

Queen Victoria Market

Kategori: Allmänt

Till lördagen hade vi sparat den omtalade Queen Victoria Market som på lördagarna ska svämma över av lokalbor som laddar upp med färska råvaror inför veckan. Jag var dock lite spänd på om det faktiskt skulle vara öppet, med tanke på den stora fotbollsmatchen som skulle äga rum samma dag och att en tjej från förra hostlet hade gått dit ett par gånger och det hade då varit stängt. Jag blev inte besviken. Det var en fantastisk samling av små stånd med färsk fisk och kött, grönsaker och frukt, ost av alla slag och till Linas glädje. . . choklad. 😄
 
 
 
 
När vi trodde att gått igenom allt nådde vi "prylhörnan" som var så stor att vi inte ens orkade gå igenom hela. Det var en mysig dag med fönstershopping, dock hade vi alla hellre gått där precis som de andra och plockat på oss I våra dramater (just det, där hade var och varannan shoppare en dramat!).
 
Vi lyssnade även på ett gatuband med äkta Melbourne-känsla där de satt på sina läskbackar och spelade på ihopplockade instrument och framförde härlig egenskriven musik blandat med covers. För att andas Melbourne kan du söka på Woodlock på Spotify och njuta en stund! 😉 
 
Tidigare i veckan hade vi gått förbi en stor katedral mitt i stan och jag hade på skoj sagt att vi inte var upptagna med annat kunde vi gå på mässan på lördagkvällen, sagt och gjort. Vi blev dock inte lika imponerade av mässan som katedralen i sig. Prästen förmedlande gammalmodigt budskap och det var väldigt glest i besöksraderna och det vackra ljust fanns inte där.
 
 
Efter mässan hade vi alla hunnit bli riktigt hungriga och tog första bästa matställe. Vilket då såklart blev en gaturesturang med en servitör som knappt verkade förstå oss när vi beställde. En fusklasange senare var jag iallafall mätt, hmpf.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: