ktyrberg.blogg.se

Kokoda Memorial trail

Kategori: Allmänt

Förmiddagen ägnades åt att förvirrat förstå sig på världens största spårvagnsnät. Efter att ha frågat oss fram kanske 6 gånger och med alla snälla Melbournebor som hjälper en tillrätta hittar vi tillslut vårt hostel ute i populära st. Kilda. Såklart för tidigt att checka in, som vanligt, gav vi oss iväg för lite ytterligare äventyr. Ännu mer förvirrade av sammankopplingen mellan spårvagn, tåg och namn på alla hållplatser tog det oss 2 timmar (obs! Lite mer än 1 timmes resväg) innan vi är framme vid Upper Ferntree Gully och 1000 steps. En memorial walk att slaget mot Papua New Guinea, som ska ha ägt rum i de trakterna.
 
 
Vi var dock inte riktigt inlästa på vad denna 2,8km "walk" egentligen innebar. Vi mötte folk i träningskläder, kroppsvikter och pulsklockor och mycket asiatiska turister. Det fanns informationstavlor som avrådde folk med knäproblem, hjärt- och lungsjukdomar. Även information om att ta puls emellanåt under promenaden och hade man utanför referensen skulle man vila eller tom. avbryta. Det var alltså en enda långsmal trappa heeela vägen. 
 
 
Det som syns här är fortfarande den normala första delen. Det blev inga fler foton sen. Ingen orkade eller vill ta kort. Det tog oss närmare en timme att ta oss upp för trappan. Väl uppe var vi dyngsura av svett och trötta efter ansträngningen. Det var ju bara det att vi hade ju bestämt oss att gå en ca 2 timmars skogspromenad efter det här. Så efter liten vattenpaus fick vi påbörja nästa ansträngning. Denna promenad var dock mer psykologiskt ansträngande då vi gav oss in i en jättestor skog i Dangenong Ranges National Park och kämpade på kommande skymning. Efter en del orientering och snabba steg tog vi dock även igenom jätteskogen innan mörkret föll.
 
(Det kändes som vi hörde hemma i "Putter i blåbärsskogen" eller "Älskling, jag krympte barnen")

Kommentarer


Kommentera inlägget här: